Burundi

Kayanza

S chuťou varenej limetky, karamelu a čerstvého citróna s čistou ovocnou sladkosťou a vyváženou aciditou.
86
skóre SCA
Masha
farma
Mokrá
metóda spracovania
1600 – 1700
metrov nad morom

Bourbon

odroda

V plnej chuti od 6. dňa do 5. týždňa od praženia!

pražíme po objednaní

  • Malé balenie (250g) 10,50 €
  • Stredné balenie (500g) 18,90 €
  • Veľké balenie (1kg) 35,90 €

Príbeh našej výberovej kávy Burundi

Stanica na umývanie kávy Masha v Kayanze v Burundi prijíma kávu od viac ako 3200 miestnych farmárov. Každý producent má v priemere iba 297 stromov na približne 0,11 hektároch pôdy. Títo drobní farmári sú od kávy závislí pre svoju obživu. Zber tu zvyčajne prebieha od apríla do júna, ale káva má dlhú cestu na export z tejto vnútrozemskej krajiny. Stanica zažila svoje ťažkosti, najmä keď bola krajina v období nepokojov. V roku 1997 rebeli počas politického konfliktu v Burundi vypálili sklad a hlavnú budovu stanice.
Väčšina burundskej kávy sa pestuje v horách Kayanza. Nachádzajú sa v severnej časti Burundi pozdĺž hraníc s Rwandou, kde malí pestovatelia zbierajú kávové čerešne a odvážajú ich na spracovanie v mokrých mlynoch.