Peru

Cajamarca

Vyvážená, sladká a jemná s príchuťou karamelu, jablka a kakaa.
85
skóre SCA
Finca Santa Rosa
farma
Mokrá
metóda spracovania
1600 - 1900
metrov nad morom

Catimor, Caturra, Bourbon, Typica

odroda

V plnej chuti od 6. dňa do 5. týždňa od praženia!

pražíme po objednaní

  • Malé balenie (250g) 10,90 €
  • Stredné balenie (500g) 19,90 €
  • Veľké balenie (1kg) 37,90 €

Príbeh našej výberovej kávy Peru

Zacarias Oblitas vlastní Finca Santa Rosa v regióne Huabal v Cajamarca v Peru. Táto farma má certifikáciu Organic a Fair Trade. Finca Santa Rosa má rozlohu 2,5 hektára a približne 7 500 stromov. Ročne vyprodukuje 1300 až 2000 kg kávy.
Mikroloty z Peru sú vysledovateľné až na úroveň farmy a predstavujú najvyššiu kvalitu za najvyššie ceny zaplatené farmárovi. Prevažná väčšina kávy v Peru je spracovaná mokrou metódou a mnohí producenti vlastnia svoje vlastné zariadenia na mokré spracovanie, hoci malí farmári môžu tiež dodať nespracovanú „čerešňu“ do centrálnej spracovateľskej stanice, alebo družstva na spracovanie. Kávy sú zvyčajne zbavené dužiny v deň zberu a podrobia sa 12 až 18-hodinovej fermentácii pod holým nebom predtým, ako sa očistia od dužiny. Spôsoby sušenia sa v Peru líšia a káva sa môže sušiť na terasách, vyvýšených sušiacich stoloch, v parabolických sušičkách, alebo mechanicky.
Cajamarca je polosuchá, polochladná, tropická vysočina v Peru s veľmi úrodnou pôdou vo vysokých andských horských nadmorských výškach. Všetky tieto faktory prispievajú k potenciálu produkcie výberovej kávy v tejto oblasti. Drobní výrobcovia hospodária na 2-3 hektároch pôdy, z ktorých mnohí prevádzkujú ekologické poľnohospodárstvo. Väčšina farmárov v tejto oblasti pracuje samostatne, aj keď nedávny nárast počtu družstiev bol účinný pri zvyšovaní kvality kávy produkovanej v tejto oblasti.