Peru

Cajamarca, San Ignacio

Sladká s náznakom ovocnej kyslosti, s príchuťou karamelu, sušených sliviek, hrozienok a hnedého cukru.
84
skóre SCA
členovia "Lima Coffees"
farma
Mokrá
metóda spracovania
1600 - 1900
metrov nad morom

Catimor, Caturra, Bourbon, Typica

odroda

V plnej chuti od 6. dňa do 5. týždňa od praženia!

pražíme po objednaní

  • Malé balenie (250g) 10,90 €
  • Stredné balenie (500g) 19,90 €
  • Veľké balenie (1kg) 37,90 €

Príbeh našej výberovej kávy Peru

Rony Lavan je ambiciózny a kvalitný „cupper“, ktorý sa počas svojej kariéry snažil získať lepšie a výraznejšie kávy od malých producentov v Peru. Zatiaľ čo sa krajina po mnohých rokoch zameriavania sa na väčšie série a certifikácie stáva „specialty“ trhom, Ronyho vášňou je identifikovať a rozvíjať kávy s najlepším skóre. Ako prezident exportnej organizácie Lima Coffees sa Rony už etabloval v popredí s kávou v mikrolotovej kvalite v Cajamarca regióne. Prvý rok s Lima Coffees sa prihlásil do národnej súťaže a vyhral. Približne 90 000 hektárov kávových fariem v Peru je certifikovaných ako „organic“ a aj preto je to jedno z miest s najvyšším percentom exportovanej certifikovanej bio kávy na svete. V rámci Peru a jeho regiónu Cajamarca, odkiaľ Vám prinášame nezabudnuteľné kávičky od nášho vzniku, budeme Ronyho a jeho kávy určite aj ďalej sledovať.

Mikroloty z Peru sú vysledovateľné až na úroveň farmy a predstavujú najvyššiu kvalitu za najvyššie ceny zaplatené farmárovi. Prevažná väčšina kávy v Peru je spracovaná mokrou metódou a mnohí producenti vlastnia svoje vlastné zariadenia na mokré spracovanie, hoci malí farmári môžu tiež dodať nespracovanú „čerešňu“ do centrálnej spracovateľskej jednotky alebo družstva na spracovanie. Kávy sú zvyčajne zbavené dužiny v deň zberu a podrobia sa 12 až 18-hodinovej fermentácii pod holým nebom predtým, ako sa očistia od dužiny. Spôsoby sušenia sa v Peru líšia a káva sa môže sušiť na terasách, vyvýšených sušiacich stoloch, v parabolických sušičkách alebo mechanicky.
Cajamarca je polosuchá, polochladná, tropická vysočina Peru s veľmi úrodnou pôdou vo vysokých andských horských nadmorských výškach. Všetky tieto faktory prispievajú k potenciálu produkcie výberovej kávy v tejto oblasti. Drobní výrobcovia hospodária na 2-3 hektároch pôdy, z ktorých mnohé prevádzkujú ekologické poľnohospodárstvo. Väčšina farmárov v tejto oblasti pracuje samostatne, ale nedávny nárast počtu družstiev bol účinný pri zvyšovaní kvality kávy produkovanej v tejto oblasti.